Abonamente Mentenanta Instalatii Blocuri – Sunt Utile?

O intrebare pe care o primim frecvent din partea asociatiilor de proprietari se refera la necesitatea abonamentului de mentenanta pentru instalatiile sanitare si termice ale imobilului.

Avem instalatorul blocului

Avem instalatorul blocului este unul din argumentele des intalnite, insa, acest lucru naste cateva probleme.
Costul unui instalator angajat este mai mare fata costul unei firme care ofera abonamente de mentenanta tehnica. De ce? Simplu, firma care ofera abonamente distribuie costurile cu instalatorii pe zeci sau sute de blocuri, astfel, costul per bloc este mai mic.
De obicei instalatorul blocului este o singura persoana si nu poate fi in permanenta la dispozitia asociatiei. Pozibil sa fiti chiar obisnuiti cu replici de genul „sunt la tara, nu pot veni acum”, „am baut si nu ma pot deplasa”, etc. O firma care ofera abonamente de mentenanta tehnica are mai multe echipe disponibile in permanenta.
Garantia lucrarilor efectuate. Orice instalator care se respecta, asigura garantie pentru lucrarile pe care le face in bloc. Plecam de la premiza ca este de buna credinta, insa, ce se intampla daca instalatorul primeste o oferta de nerefuzat din afara tarii? Si, din pacate ne-au plecat din tara cei mai multi meseriasi. O firma care ofera abonamente de mentenanta tehnica va asigura garantia lucrarilor, iar daca instalatorul care a efectual lucrarea pleaca din tara, va trimite un alt instalatori pentru eventuale remedieri.
Lipsa utilaje / scule pentru lucrari de anvergura. Probabilitatea ca un instalator sa investeasca in utilaje mari este foarte mica, deoarece amortizarea este aproape imposibila. O firma care ofera abonamente de mentenanta tehnica va investi in astfel de scule deoarece la numarul mare de clienti, amortizarea se va realiza usor.

Chemam pe cineva cand avem nevoie

Este o abordare relativ corecta si aceasta si majoritatea firmelor de instalatii ofera servicii de interventii „la nevoie”, insa, si acest lucru poate genera niste probleme.
Pretul pentru lucrarile de interventii nu este prestabilit. Astfel, exista riscul, ca in cazul unei avarii, din lipsa disponibilitatii, preturile practicate sa fie mult peste pretul pietei.
Intepenirea robinetelor / vanelor de la subsol. Este ideal ca periodic, vanele din subsol sa fie manevrate, astfel incat, la nevoie, acestea sa poata fi inchise. O firma care ofera abonamente de mentenanta tehnica trebuie sa trimita periodic personal care sa manevreze vanele din subsolul blocului si sa se asigure ca acestea sunt functionale.
Preventie versus avarii. O firma care ofera abonamente de mentenanta tehnica trebuie sa identifice eventualele riscuri la istalatia termica, sanitara sau de canalizare a blocului, astfel incat sa se poata remedia mai ieftin, in timp si fara deranj sau costuri suplimentare generate de o eventuala avarie.

Pentru mai multe detalii, puteti solicita o oferta pentru serviciul de mentenanta tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.