Cum Calculezi Preturi Pentru Incalzire in Pardoseala

Calcului pretului pentru sistemul de incalzire in pardoseala poate fi destul de complicat de realizat, deoarece sunt multi factori care pot afecta pretul pentru manopera si materialele necesare la incalzirea in pardoseala, asa ca, haideti sa facem putina lumina, astfel incat atunci cand veti solicita oferte sa o faceti informat si sa comparati „mere cu mere”.

Calculator Pret Incalzire Pardoseala – Pachet materiale + manopera

In urma numeroaselor solicitari pentru pachete care includ materialele si manopera pentru sistemele de incalzire in pardoseala, am creat un nou proiect numit SFLOOR unde gasiti inclusiv un calculator de pret pentru incalzire in pardoseala.

Pret manopera incalzire in pardoseala

Am inceput cu partea mai simpla. Pretul mediu al manoperei pentru sistemul de de incalzire in pardoseala variaza intre 8 si 9 Euro / mp si cu asta teoretic am incheiat subiectul, insa lucrurile nu stau chiar asa 🙂

Lucruri care afecteaza pretul manoperei la sistemul de incalzire in pardoseala:

  • Suprafata totala si cea a camerelor – E o diferenta majora intre a intinde tevile pe o suprafata de 150 mp, impartita pe 2 – 3 niveluri, in 6 – 8 incaperi, versus o hala pe un singur nivel, o singura incapere, de aceeasi suprafata. Evident ca puteti solicita un pret mai bun pentru hala, dar la fel de adevarat este si ca instalatorii vor termina mult mai rapid instalatia.
  • Numarul de distribuitoare utilizat – O instalatie de incalzire in pardoseala necesita distribuitoare. De regula, in pretul per metru patrat este inclus si costul montajului pentru distribuitor. Insa, daca vorbim de o cladire pe 2 – 3 niveluri cu distribuitor instalat pe fiecare nivel, poate fi afectat costul atat pentru manopera, cat si pentru materialele utilizate.
  • Materialele utilizate – Da, pana si materialele utilizate la sistemul de incalzire in pardoseala pot afecta pretul manoperei. Cu anumite materiale se lucreaza mai usor, cu altele procesul de montaj este mai greoi si deci, acest lucru se va reflecta in manopera.
  • Numarul de instalatii – Stim ca este evident, dar mentionam totusi ca pretul manoperei evident difera la u proiect cu zeci sau sute de apartamente / case, versus o singura instalatie.
  • Scoaterea sapei existente – Putem vorbi de constructii unde executia lucrarii de incalzire in pardoseala se realizeaza inainte de a se turna sapa, ori situatii unde tehnic este posibila inaltarea podelei, insa, pot fi si situatii in care sapa existenta trebuie scoasa pentru a se putea realiza lucrarea. In acest caz, evident ca pretul manoperei este diferit.

Atunci cand solicitati un pret pentru sistemul de incalzire in pardoseala, pentru a primi o cotatie corecta, mentionati suprafata, numarul de etaje si incaperi per etaj, numarul de distribuitoare dorite si materialul cu care preferati sa lucrari. Daca materialul dorit si numarul de distribuitoare nu va este cunoscut, solicitati detalii tehnico-economice pentru diferite tipuri de materiale si comparati ofertele pe acelasi tip de material.

Pret materiale incalzire in pardoseala

In cazul materialelor folosite la sistemele de incalzire in pardoseala preturile pot diferi foarte mult. De exemplu, daca vorbim de un sistem de automatizare sau nu, producator „premium” de renume sau nu, solutia tehnica, etc, pretul poate varia foarte mult. In acest sens, va recomandam sa discutati cu expertul tehnic la realizarea ofertei si solicitati pe langa varianta tehnica, care vi se potriveste si preturi oferite de mai multi producatori.

Ceea ce consideram important la realizarea selectiei de oferte, este ca atunci cand comparati doua sau mai multe oferte de pret, sa urmariti ca sa nu existe o versiune cu materiale turcesti / chinezesti versus produse premium (ex: gama TECE sau UPONOR) si sa fie considerate din aceeasi categorie.

Doriti o oferta pentru incalzire in pardoseala? Luati legatura cu un specialist.

One thought on “Cum Calculezi Preturi Pentru Incalzire in Pardoseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *